Hoppa till sidans innehåll

Förslag till nya stadgar

18 FEB 2022 13:58
Föreningens nuvarande stadgar är från 1993, därefter har det skett ett antal mindre justeringar. Vi behöver nya moderniserade stadgar och istället för att lappa och laga har styrelsen tagit fram förslag på nya stadgar inför årsmötet 2022.
  • Uppdaterad: 18 FEB 2022 13:58

Uppdatering inför årsmötet:

På senaste styrelsemötet beslutades två ändringar till förslaget på nya stadgar:

Under §1 Föreningens uppgift byts meningen:
"Föreningen skall vara ansluten till Svenska Jägarförbundet, Älvsborgs Läns Norra Jaktvårdsförening och Lerums jaktvårdskrets."

mot: "Föreningen skall vara ansluten till Svenska Jägarförbundet, lokalt, regionalt och riks."

Under § 11 Styrelsens sammansättning byts första meningen:
"Styrelsen består av ordförande och fyra till åtta övriga ledamöter." mot "Styrelsen består av ordförande och fyra, sex eller åtta övriga ledamöter."

Föreningens nuvarande stadgar kom till år 1993 och är en sammanslagning av flera tidigare föreningars stadgar. Det är myckets som föändrats på nästan 30 år både vad det gäller föreningens verksamhet samt de lagkrav som vi måste uppfylla. Då föreningen är ansluten till Svenska Jägarförbundet, Svenska Sportskytteförbundet och Svenska Pistolskytteförbundets så måste stadgarna även vara kompatibla med dessa organisationers stadgar. Styrelsens förslag till nuvarande stadgar är därför baserat på normstadgar för skytteföreningar från Svenska Sportskytteförbundet och Svenska Pistolskytteförbundets.

Styrelsen vil gärna ha in synpunkter på stadgeförslaget innan den 15/4. Förslagen ska behandas av styrelsen och därefter kommer det publiceras ett slutgiltig förslag här senast den 19/5. Detta slutgiltiga förslag tas upp för omröstning på årsmötet den 30/5.

Skicka synpunkter till This is a mailto link

Dokument:

Förslag tilll nya stadgar 2022

Nuvarande stadgar från 1983

Skribent: Ulrik Södergren
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Lerums Jaktvårds & SpSF - Skyttesport
Anders Lundell, Norra Häcksjöbäcksvägen 18
44332 Lerum

Kontakt:
Tel: +460707468362
E-post: lerum.skytte@gmail.c...

Se all info